Natascha van der Post

Bestuurslid en penningmeester Stichting VrouwenHart.
Beheerder FB groep VrouwenHart Hartfalen

In 2014 (34 jaar) kreeg ik langzaam diverse klachten variërend van hartkloppingen, hoge hartslag bij sporten tot uiteindelijk benauwdheid gecombineerd met een hoestje. In die periode werd ik niet serieus genomen door mijn huisarts. Ik was jong, had net een baby en was te druk was zijn conclusie. Na 2 x een antibiotica kuur omdat de vervangende huisarts dacht dat ik een griepje had ben ik weer met ernstige benauwdheidsklachten terug gegaan. Mijn eigen huisarts keek als eerste naar mijn hartslag en bloeddruk. Deze waren schrikbarend hoog. Ik ben doorgestuurd naar het ziekenhuis en kreeg niet veel later de diagnose dilaterende cardiomyopathie (DCM) met ernstig hartfalen.

Gelukkig blijkt de medicatie bij mij heel goed te werken en ben ik aardig hersteld. Van het hartfalen kom ik nooit meer af maar de balans met een gezin en werk lukt aardig goed.
Inmiddels ben ik de 40 gepasseerd en mag ik nog steeds doen wat ik leuk vindt. Ik ben ondernemer in de kinderopvang en geen type om achter de geraniums te gaan zitten.

Via vrouwenhart wil ik me inzetten voor misdiagnoses bij vrouwen. Het gebeurt nog te vaak dat ik verhalen lees waarvan de huisarts zegt dat het stress is. Via voorlichting, het delen van ons verhaal van vrouwenhart hoop ik een klein stukje te kunnen verbeteren.