Maurice Hertog

Website Beheerder

En opeens lag mijn vrouw met hartfalen in de Eerste Hart Hulp… Van niks aan de hand naar een hartpatiënt. Ja, ze had al een paar maanden last van ademhalingsklachten ‘s nachts, maar dat werd weggeschreven als astmatische klachten. Nadat we zelf de NT ProBNP waarde hadden opgevraagd bij de huisarts, leek het iets met het hart te zijn en werd een afspraak bij een cardioloog gemaakt. Maar drie weken voor de afspraak moest ze met spoed door naar het ziekenhuis en kwam ze op de Eerste Hart Hulp terecht.

Na vele onderzoeken en onzekerheid bleek na 7 maanden dat ze een genetische hartziekte heeft die een grote kans geeft op verdikking van de hartspiercellen. Gelukkig lijkt medicatie aan te slaan en is het hartfalen onder controle, maar het is onbekend wat de gevolgen op lange termijn zijn.

Tijdens deze periode had mijn vrouw veel aan de informatie en de lotgenoten van de Vrouwenhart groep op Facebook. We wilden altijd iets terugdoen en toen de oproep kwam voor hulp bij de website hoefden we niet lang na te denken. Maurice werkt als webdesigner mee aan het ontwerp van de website.