Annemiek Hutten teamlid en redacteur

In 2016 kreeg ik een hartinfarct. Ik leefde supergezond, sportte vier keer per week, en was net 15 kilo afgevallen. Dat hartinfarct kwam dus nogal 'uit het niets'. In de periode daarna heb ik verschillende onderzoeken gehad, maar er werd nooit gevonden waar het hartinfarct door veroorzaakt werd.

Tijdens mijn studie sociale psychologie had ik al een speciale interesse voor gezondheidsvoorlichting. Toen ik zelf hartpatiënt werd, ging ik mij verdiepen in hartproblemen bij vrouwen. En ontdekte ik dat er bij de voorlichting op dit gebied nog wel wat te verbeteren valt. Veel vrouwen doorlopen een frustrerende zoektocht voordat ze een diagnose krijgen. En de symptomen die bij mij ‘nogal a-typisch’ genoemd werden, blijken eigenlijk helemaal niet zo a-typisch.

Voor de website VrouwenHart.nl doe ik veel interviews, met vrouwelijke hartpatiënten en met professionals die gespecialiseerd zijn in het vrouwenhart. Door het delen van ervaringen, onderzoeksresultaten en nieuwe inzichten hopen we dat vrouwen eerder een juiste diagnose krijgen.